Carolines blogg

Carolines blogg

[Meny]

Carolines websida >>

Turnébussen

JobbPosted by Caroline Wed, July 22, 2009 13:43:53

Hej! 

 

Som ni vet turnérar jag runt med Lena+Orup i sommar. Super roligt, inte bara för att det är ett galet härligt gäng utan även för att jag älskar att åka omkring i Sverige och se nya underbara platser och lära mig nya saker. Jag har ju i hela mitt liv åkt omkring mycket och min intelligenta pappa har alltid något att berätta om varje ställe man passerar. Förmodligen har det skapat mitt intresse... Jag har även en liten passion för landskapsdjur och landskapsblommor. 

 

Just nu sitter  jag i turnébussen som är påväg till Eksjö. Smålands landskapsdjur är utter, och landskapsblomma är linnea. Jag önskade mig en utter när jag var liten, efter att ha sett ett tv program om uttrar.... men jag fick ingen... Hahahaha.

Småland har väldigt många fina städer. T.ex. Vimmerby som är känt för Astrid Lindgrens värld, och Kalmar, för Kalmar slott, samt Jönköping för sina tändsticksfabriker.(som fanns förr.)  

Småland är väldigt känt för sitt glasrike. Kosta Boda, som är ett glas och keramikmärke, kommer från Småland. 

Några kända smålänningar är just Lena Philipsson, Agnetha Fältskog, John Bauer (konstnär) och Ingvar Kamprad(han grundade Ikea).  

 

Tjingeling! 


  • Comments(2)//blogg.carolinejonsson.net/#post27